Ingrediente
- 200g jambon afumat (sunca de casa)
- 1 lingura de ulei
- 500g varza proaspata
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 pastarnac
- 1 telina
- ½ gogosar rosu
- 1 ceapa
- Putin praz (aprox 10cm tija-partea alba)
- 1 foaie dafin
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 2 crengute cimbru
- Sare
- Piper
- 1 galbenus de ou
- 150g smantana
- 100ml lapte
- 1 lingura amidon
- 2 linguri otet de mere cu miere
- Marar verde
Mod de preparare
Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5’ la oparit, apoi o scoatem intr-o strecuratoare. Curatam legumele si le taiem cubulete. Intr-o oala punem uleiul, adaugam ceapa tocata, prazul taiat fideluta si ardeiul maruntit. Dupa 2-3’, adaugam si legumele si le lasam la calit pana maruntim sunculita, pe care o punem in oala, amestecam, asezonam cu sare, piper, chimen si boia apoi adaugam varza oparita. Dupa 2-3’, acoperim totul cu 4L de apa, adaugam foaia de dafin si cimbru si lasam la fiert 30’. Intr-un bol frecam galbenusul cu smantana,otetul, amidonul si laptele, adaugam 1 polonic din supa fierbinte, amestecam si turnam compozitia in oala, dupa care oprim focul. Indepartam foaia de dafin si crengutele de cimbru, presaram marar verde deasupra si servim. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza dulce, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|