Ingrediente
- ceapă galbenă 1 bucată,
- morcov 1 bucată,
- ardei kapia roșu 1 bucată,
- varză murată 1 bucată,
- carne afumată ( ciolan de porc) cca. 300 g,
- foaie de adfin 2-3 bucăți,
- piper boabe 5-6 bucăți,
- coriandru boabe 2 bucăți,
- boia dulce de ardei,
- cimbru uscat.
Pentru perișoare:
- fleică de porc cca. 200 g,
- pulpă de vită cca. 100 g,
- orez cca. 50 g,
- ceapă 1 bucată mică,
- boia de ardei dulce,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- ou 1 bucată.
Mod de preparare
Ceapa, morcovul și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca, 5000 ml. Intre timp varza murată se taie fideluță, se adaugă la amestecul de zarzavat, se acoperă cu cca. 3000 ml apă rece, adăugându-se carnea afumată tăiată bucățele și se lasă la fiert la foc mefiu, semiacoperit cca. 40 de minute.
Între timp cele două feluri de carne se dau prin mașina de tocat, ceapa curățată și tocată mărunt se călește cu puțin ulei și apă, apoi se adaugă orezul, se asezonează de sare, piper și boia. Amestecul obținut din ceapă și orez, se adaugă la carnea tocată, amestecându-se până ce se înglobează cele două compoziții, iar pentru siguranță se adaugă un ou ș se frământă bine până ce se obține un amestec omogen. După ce s-a fiert varza și carnea se adaugă perișoare din amestecul de carne, se mai lasă la fiert cca. 15 minute, la foc minim. Se servește fierbinte cu ardei iuți sau smântână după gustul fiecăruia.
Poftă bună! :-*
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|