Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare

Postat de panacris in Ciorbe
3 Ian 2014 | 8417 vizualizari
Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare

O ciorbă specifică și de nelipsit în familia mea în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ingrediente

  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • ardei kapia roșu 1 bucată,
  • varză murată 1 bucată,
  • carne afumată ( ciolan de porc) cca. 300 g,
  • foaie de adfin 2-3 bucăți,
  • piper boabe 5-6 bucăți,
  • coriandru boabe 2 bucăți,
  • boia dulce de ardei,
  • cimbru uscat.

Pentru perișoare:

  • fleică de porc cca. 200 g,
  • pulpă de vită cca. 100 g,
  • orez cca. 50 g,
  • ceapă 1 bucată mică,
  • boia de ardei dulce,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ou 1 bucată.

Mod de preparare

Ceapa, morcovul și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca, 5000 ml. Intre timp varza murată se taie fideluță, se adaugă la amestecul de zarzavat, se acoperă cu cca. 3000 ml apă rece, adăugându-se carnea afumată tăiată bucățele și se lasă la fiert la foc mefiu, semiacoperit cca. 40 de minute.

Între timp cele două feluri de carne se dau prin mașina de tocat, ceapa curățată și tocată mărunt se călește cu puțin ulei și apă, apoi se adaugă orezul, se asezonează de sare, piper și boia. Amestecul obținut din ceapă și orez,  se adaugă la  carnea tocată, amestecându-se până ce se înglobează cele două compoziții, iar pentru siguranță se adaugă un ou ș se frământă bine până ce se obține un amestec omogen. După ce s-a fiert varza și carnea se adaugă perișoare din amestecul de carne, se mai lasă la fiert cca. 15 minute, la foc minim.  Se servește fierbinte cu ardei iuți sau smântână după gustul fiecăruia.

Poftă bună! :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de curcan, cu taitei

Postat de mirela0911

Ciorba de curcan, cu taitei

Se spala bucatile de carne si se spun la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga si ceapa curatata dar lasata intreaga....

Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

Postat de merisor67

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

Porționăm scărița, o clătim bine cu apă caldă și o punem la fiert, în apă cât să o acopere. Într-un alt vas, punem uleiul la încins și înăbușim ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2014, 13:43
Tzi bunaaaaaaaaaaaa-i
la 03.01.2014, 13:44
ador ciorbica asta ::
la 03.01.2014, 13:54
Ce mă bucur fetelor pentru aprecieri Mai ales că sunteți din regiuni diferite Colegele mele ”răgățene” nu înțeleg cum să faci ciorbă cu varză murată, afumătură și perioșoare, uneori în log de afumătură, arunc vreo 2 fire de cărnați afumați Cică ce ciorbă e asta cu cârnați ) Ar trebui să le duc o mostră să guste din ea ca să se convingă
la 03.01.2014, 13:55
Crisule )))
la 03.01.2014, 13:58
crisule si la mine se face cu zeama de varza si afumatura , tre so postez si eu silele astea..si cu afumatura la fel la fel e ffoarte bunaaaaa acula gamela pt toata lumea

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking