Mai întâi se curăță varza, se spală, se elimină cotorul și nervurile groase, se taie fideluțe și se freacă bine cu 1 linguriță de sare, după care se lasă 10 minute să se înmoaie.
Între timp se pregătesc legumele pentru călit. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.
Varza înmuiată se pune la fiert cu 3 litri de apă rece și când este cazul, se culege spuma care se ridică deasupra și se aruncă.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se înmoaie în tigaie cu ceapa, deja înmuiată.
Se curăță, se spală, se răzuiesc rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) pe răzătoarea mare și se călesc cu celelalte legume.
Se taie kaiserul subțire și se adaugă la fiert în oala cu varza și tot atunci se adaugă și legumele călite.
Se lasă oala la fiert încă 2-3 clocote și între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.
După 2-3 clocote, când legumele sunt fierte, iar kaiserul a dat gustul său ciorbei, se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul și se ia oala cu ciorbă de pe foc.
După 10 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită.