Ciorba de varza rosie, cu afumatura

Postat de RODIMUR in Ciorbe
31 Ian 2019 | 5651 vizualizari
Ciorba de varza rosie, cu afumatura

Zilele trecute mi-a atras atenția o ciorbă cu varză roșie, făcută de Claudia și atunci m-am gândit că este o idee foarte bună să experimentez ceva în bucătărie. Mai aveam o jumătate de varză roșie, rămasă de la salată și cu legume și afumătură (kaiser) am preparat o ciorbă tare bună și interesant colorată. Inițial am vrut s-o acresc cu ceva, dar până la urmă  m-am decis s-o las cu gustul natural al ingredientelor. Și cred că a fost foarte bine așa... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 1/2 varză roșie
  • 3-4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 1 ceapă mare
  • 2 roșii
  • 400 grame de kaiser afumat
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mai întâi se curăță varza, se spală, se elimină cotorul și nervurile groase, se taie fideluțe și se freacă bine cu 1 linguriță de sare, după care se lasă 10 minute să se înmoaie.

Între timp se pregătesc legumele pentru călit. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.

 

Varza înmuiată se pune la fiert cu 3 litri de apă rece și când este cazul, se culege spuma care se ridică deasupra și se aruncă.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se înmoaie în tigaie cu ceapa, deja înmuiată.

Se curăță, se spală, se răzuiesc rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) pe răzătoarea mare și se călesc cu celelalte legume. 

Se taie kaiserul subțire și se adaugă la fiert în oala cu varza și tot atunci se adaugă și  legumele călite.

Se lasă oala la fiert încă 2-3 clocote și între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

După 2-3 clocote, când legumele sunt fierte, iar kaiserul a dat gustul său ciorbei, se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul și se ia oala cu ciorbă de pe foc.

După 10 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza rosie, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba deasa de varza cu costita afumata

Postat de mihaelar63

Ciorba deasa de varza cu costita afumata

Costita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa . Pentru  scurtarea gatirii  folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului . Ceapa si...

Citeste continuarea

Ciorba de varza dulce, cu rasol afumat de porc

Postat de RODIMUR

Ciorba de varza dulce, cu rasol afumat de porc

Mai întâi se spală bine rasolul, se porționează și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește când este cazul și se completează cu apă, când scade....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2019, 22:22
la 31.01.2019, 23:29
la 31.01.2019, 23:32
Gustoasa
la 31.01.2019, 23:34
Mulțumesc, Mihaela!
la 31.01.2019, 23:34
Mulțumesc frumos, Tabita!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking