Ingrediente
- 1 bucata rasol de vitel
- 1/2 kg carne macra de vitel
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 2 morcovi
- 1/4 telina1
- 1 ceapa
- 2-3 cartofi
- 2-3 rosii
- o cana suc de rosii
- o mana de taietei
- bors(cantitatea de bors este in functie de cat o dorim de acra)
- leustean verde
- sare, piper
Mod de preparare
Carnea macra se taie cubulete apoi se spala atat cubuletele cat si rasolul. Se lasa la scurs si apoi se pune toata carnea intr-o oala . Acoperim carnea cu apa, saram si dam la foc. Lasam sa dea in cateva clocote, spumam si apoi aruncam apa. Spalam carnea dupa care o punem din nou in oala, adaugam sare si lasam la fiert acoperind oala cu un capac. Daca in timpul fierberii se mai formeaza spuma atunci avem grija sa o indepartam.
Lasam la fiert ,la foc potrivit circa 1 ora timp in care ne ocupam de legume. Curatam deci legumele(ardeiul gras,morcovul, telina,ceapa ), il spalam si apoi il taiem dupa placul fiecaruia. Se adauga apoi in oala si cand este pe jumatate fiert se adauga si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.Mai lasam circa 10 min la fiert dupa care adaugam rosiile decojite si taiate cubulete si sucul de rosii. Potrivim de sare si piper dupa gust si lasam sa dea in cateva clocote.
Separat fierbem borsul dupa care il adaugam in oala cu ciorba impreuna cu leusteanul taiat marunt.Lasam sa mai dea in cateva clocote dupa care tragem oala de pe foc si adaugam taieteii pe care i-am fiert separat .
Servim ca atare sau cu smantana .Merge foarte bine si un ardei iute...mmm...delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|