Ciorba de vitel

Postat de cris2711 in Ciorbe
19 Ian 2013 | 4218 vizualizari
Ciorba de vitel

Ca imi plac supele si ciorbele nu mai este un secret;)azi am facut o ciorbita dupa placul meu si cu o inspiratie din ciorbita actula a lui Medi si cea postata de ea mai demult cu carne de vitel,a iesit .....SUPER.

Ingrediente

  • o bucata de circa 0,500 gr. carne macra de vitel
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 morcovi
  • frunze de telina dar si un sfert de radacina
  • 1 ceapa
  • 4-5 cartofi mijlocii
  • 3 rosii
  • o doza de suc de rosii
  • o mana de taitei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de ulei de masline
  • dafin

Mod de preparare

Carnea macra de vitel se taie cubulete.Intr-o oala de 5 l  am pus lingura de ulei de masline si am calit ceapa taiata marunt,apoi am stins cu apa,am adaugat carnea ,restul de apa,circa 3 l, si am lasat-o la fiert ,la foc mediu.Se lasa sa dea in clocot,apoi se indeparteaza spuma de deasupra.

Se lasa la fiert circa 45 de minute,intre timp pregatim legumele.

Se taie toate cubulete.Se adauga in oala si cand s-au fiert pe jumatate ,se adauga si cartofii taiati cubulete.Dupa un sfert de ora se adauga si sucul de rosii.Se adauga sare si piper dupa gust.Am adaugat si taiteii,fierti ,in prealabil.

Cand este gata se adauga frunzele de patrunjel sau leustean.

Se serveste si cu smantana ,eu am ales de aceasta data varianta fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors taranesc de coada de vitel II

Postat de Ksenya

Bors taranesc de coada de vitel II

  Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina,...

Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu trufandale

Postat de Constelatialeu

Ciorba de vitel cu trufandale

Am scos carnea de la congelator, am pus-o intr-o cratita cu apa si putina sare si am pus-o sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Cand a fost fiarta carnea am scos-o din zeama si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2013, 17:07
Ce buna e! Si eu am in plan pentru maine
la 19.01.2013, 17:10
Imi place!
la 19.01.2013, 17:11
Mi-a tras si mie cu ochiul Merisor,Medi este de vina))
la 19.01.2013, 17:14
Daaa, mai bine mancam la Medi
la 19.01.2013, 17:14
Liliana ma bucur

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking