Ingrediente
- o bucata de circa 0,500 gr. carne macra de vitel
- 1 ardei gras rosu
- 3 morcovi
- frunze de telina dar si un sfert de radacina
- 1 ceapa
- 4-5 cartofi mijlocii
- 3 rosii
- o doza de suc de rosii
- o mana de taitei
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 1 lingura de ulei de masline
- dafin
Mod de preparare
Carnea macra de vitel se taie cubulete.Intr-o oala de 5 l am pus lingura de ulei de masline si am calit ceapa taiata marunt,apoi am stins cu apa,am adaugat carnea ,restul de apa,circa 3 l, si am lasat-o la fiert ,la foc mediu.Se lasa sa dea in clocot,apoi se indeparteaza spuma de deasupra.
Se lasa la fiert circa 45 de minute,intre timp pregatim legumele.
Se taie toate cubulete.Se adauga in oala si cand s-au fiert pe jumatate ,se adauga si cartofii taiati cubulete.Dupa un sfert de ora se adauga si sucul de rosii.Se adauga sare si piper dupa gust.Am adaugat si taiteii,fierti ,in prealabil.
Cand este gata se adauga frunzele de patrunjel sau leustean.
Se serveste si cu smantana ,eu am ales de aceasta data varianta fara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|