Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
1 Mar 2015 | 7649 vizualizari
Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker

Am primit aprecieri deosebite la aceasta ciorba .Baiatul meu a spus ca nectarul zeilor nu este atat de bun ca ciorba mea :D Chiar m-am mirat ,nu am folosit ingrediente deosebite . Conteaza faptul ca am avut carne de vitel crescut si sacrificat in gospodarie [ a rudelor] , legume cultivate in gradina proprie sau de la soacra .Am preparat aceasta ciorbita la aparatul Multicooker Philips .

Ingrediente

  • 500 gr carne vitel
  • 250 gr mazare verde - congelata
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 tija telina verde
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • 1 cana bulion de rosii - de casa
  • zeama de lamaie -optional
  • sare
  • 3 oua
  • 9 linguri gris

Mod de preparare

  1. Carnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm .
  2. Legumele se spala , se curata si din nou se spala .
  3. morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat pentru aperitive .Ceapa se toaca marunt .Telina se feliaza si cartofii se taie cubulete .
  4. Racordati aparatul la reteaua electrica introduceti 2l apa  si fixati cu ajutorul tastei meniu  functia Boil . Selectati timpul de gatire 45 minute si actionati Start .
  5. Puneti la fiert carnea, foaia de dafin ,morcovii , telina si ceapa . Sarati . Condimentati cu pasta iute de ardei .Cartofii se pun cam dupa 20 minute .
  6. Dupa 30 minute adugati in ciorba galuste pe care le preparati din ouale batute spuma , sare si gris adugat treptat .
  7. Puneti si mazarea verde si bulionul .Mai lasati sa fiarba maximum  10 minute .
  8. La sfarsit opriti aparatul adugati o cana de apa rece si lasati jos capacul . In acest mod galustele vor fi mai pufoase .
  9. Gustati si asezonati cu sare daca mai este nevoie .
  10. Serviti  ciorba calda cu verdeata  pesarata deasupra .
  11. Eu am dorit sa fie mai acrisoara [ mazarea  i-a dat un gust prea dulce ] si am dres cu zeama de lamaie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

CIORBĂ DE IEPURE

Postat de panacris

CIORBĂ DE IEPURE

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la...

Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de AlexTeacher

Ciorba de vacuta

Scoate carnea de pe os si taie-o cubulete, apoi pune-o la fiert, in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2015, 23:33
la 01.03.2015, 23:41
intr-adevar, vitelul crescut la curte da un gust deosebit. Arata foarte bine ciorbica
la 01.03.2015, 23:58
la 02.03.2015, 06:20
Vin la masă
la 02.03.2015, 08:13
Alta bunatate de ciorba!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking