Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

Postat de RODIMUR in Ciorbe
14 Iun 2021 | 3251 vizualizari
Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

Încep să apară, rând pe rând, legumele verii, așa că abia așteptăm să le includem în lista ingredientelor pentru rețete gustoase și la îndemâna oricui... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 4 bucăți zucchini (mici)
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 2 roșii
  • 1 ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de orez
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 gălbenuș
  • 300 ml de smântână
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, țelina și pătrunjelul) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se spală zucchini, se taie cubulețe și se lasă în așteptare.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, peste ceapa călită, pentru încă 1 minut.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Se lasă tigaia la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșii.

Se alege orezul, se spală în câteva ape, se fierbe pe jumătate, se clătește și se lasă să se scurgă de apă.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă cubulețele de zucchini și legumele călite în tigaie. După un clocot se adaugă și orezul prefiert și clătit bine.

Cât timp legumele fierb încă două clocote în oală, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se amestecă smântâna cu gălbenușul și se subțiază cu ciorbă, până ce ajunge la aceeași temperatură ca cea din oală. Atunci se adaugă în ciorbă (când zucchini este pătruns) și se mai fierbe încă 2-3 minute, la foc mic.

Se condimentează ciorba cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul pe oală și apoi se ia de pe foc. După 10 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de porc cu dovlecei in zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de porc cu dovlecei in zeama de varza

Spalam bine carnea portionata si o punem la fiert. Spumam bine si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Intre timp curatam legumele.Taiem ceapa fin, morcovul si ardiul gras cubulete....

Citeste continuarea

Ciorba de primavara

Postat de MotanLaOale

Ciorba de primavara

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda, stevia si leurda se curata, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2021, 10:48
Buna, buna!
la 14.06.2021, 10:48
la 14.06.2021, 10:56
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 14.06.2021, 11:02
Gustoasa!
la 14.06.2021, 11:09

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking