Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

Postat de RODIMUR in Ciorbe
14 Iun 2021 | 3278 vizualizari
Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

Încep să apară, rând pe rând, legumele verii, așa că abia așteptăm să le includem în lista ingredientelor pentru rețete gustoase și la îndemâna oricui... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 4 bucăți zucchini (mici)
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 2 roșii
  • 1 ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de orez
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 gălbenuș
  • 300 ml de smântână
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, țelina și pătrunjelul) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se spală zucchini, se taie cubulețe și se lasă în așteptare.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, peste ceapa călită, pentru încă 1 minut.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Se lasă tigaia la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșii.

Se alege orezul, se spală în câteva ape, se fierbe pe jumătate, se clătește și se lasă să se scurgă de apă.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă cubulețele de zucchini și legumele călite în tigaie. După un clocot se adaugă și orezul prefiert și clătit bine.

Cât timp legumele fierb încă două clocote în oală, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se amestecă smântâna cu gălbenușul și se subțiază cu ciorbă, până ce ajunge la aceeași temperatură ca cea din oală. Atunci se adaugă în ciorbă (când zucchini este pătruns) și se mai fierbe încă 2-3 minute, la foc mic.

Se condimentează ciorba cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul pe oală și apoi se ia de pe foc. După 10 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de porc

Postat de eumimi

Ciorba de porc

Taiem ceapa julienne si morcovul rondele sau cuburi. Le punem la fiert, iar dupa 10 minute, adaugam carnea taiata cuburi potrivite. Lasam 20-25 de minute la fiert, dupa care adaugam cartofii...

Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de ralu_ca

Bors de peste

Presupunand ca aveti deja pestele curatat, trecem la curatat ceapa, morcovii si cartofii. Intr-o oala punem putin ulei la incins, apoi adaug ceapa si morcovul , calindu-le pentru cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2021, 10:48
Buna, buna!
la 14.06.2021, 10:48
la 14.06.2021, 10:56
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 14.06.2021, 11:02
Gustoasa!
la 14.06.2021, 11:09

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking