Ciorba deasa de varza cu costita afumata

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
6 Mai 2020 | 1601 vizualizari
Ciorba deasa de varza cu costita afumata

  Nu sunt eu mare fan al ciorbei de varza dar din aceasta am mancat si eu cu mare pofta .

Ingrediente

  • 2 buc costita afumata -500 gr-de casa
  • 1 varza mica
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 foaie dafin
  • 1 tija marar verde
  • 1 lingura zaatar -mix de condimente oriental cu preponderenta de cimbru salbatic
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri orez
  • 4 linguri rosii tocate -congelate
  • 1 pahar de iaurt grecesc gras 10%
  • sare
  • piper negru macinat
  • ceapa verde si ardei iuti la servit

Mod de preparare

  1. Costita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa .
  2. Pentru  scurtarea gatirii  folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului .
  3. Ceapa si morcovul se curata si se spala .
  4. Ceapa se taie marunt . Morcovul se taie jumatati de rondele . Varza se taie fasiute subtiri .
  5. Sotati ceapa si morcovul in ulei . Turnati deasupra ccostita si zeama in care a fiert aceasta .
  6. Adugati varza ,orezul ,rosiile   foaia de dafin , mararul si zataarul .Fierbeti 20 minute .
  7. Gustati si sarati doar daca mai este nevoie . Ar fi posibil ca gustul sarat dat de costita afumata sa fie suficient .
  8. Piparati si dregeti/acriti  cu iaurt grecesc .
  9.  Nu trebuie sa va faceti griji daca folositi iaurt gras grecesc . Nu se fac cocoloase in zeama . Iaurtul se omogenizeaza foarte bine .
  10. Daca doriti mai multa zeama , folositi apa fierbinte si sarati daca este necesar .
  11.  Serviti ciorba deasa de varza ,alaturi de ceapa verde si ardei iute .

   Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba deasa de varza cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa-crema de peste

Postat de cristeena20

Supa-crema de peste

- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in...

Citeste continuarea

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Postat de mihaelar63

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2020, 09:11
sigur buna ciorba ta
la 06.05.2020, 09:56
la 06.05.2020, 10:08
la 06.05.2020, 10:44
Lucicos imbunatatit!
la 06.05.2020, 11:42

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking