Ciorba deasa de varza cu costita afumata

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
6 Mai 2020 | 1613 vizualizari
Ciorba deasa de varza cu costita afumata

  Nu sunt eu mare fan al ciorbei de varza dar din aceasta am mancat si eu cu mare pofta .

Ingrediente

  • 2 buc costita afumata -500 gr-de casa
  • 1 varza mica
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 foaie dafin
  • 1 tija marar verde
  • 1 lingura zaatar -mix de condimente oriental cu preponderenta de cimbru salbatic
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri orez
  • 4 linguri rosii tocate -congelate
  • 1 pahar de iaurt grecesc gras 10%
  • sare
  • piper negru macinat
  • ceapa verde si ardei iuti la servit

Mod de preparare

  1. Costita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa .
  2. Pentru  scurtarea gatirii  folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului .
  3. Ceapa si morcovul se curata si se spala .
  4. Ceapa se taie marunt . Morcovul se taie jumatati de rondele . Varza se taie fasiute subtiri .
  5. Sotati ceapa si morcovul in ulei . Turnati deasupra ccostita si zeama in care a fiert aceasta .
  6. Adugati varza ,orezul ,rosiile   foaia de dafin , mararul si zataarul .Fierbeti 20 minute .
  7. Gustati si sarati doar daca mai este nevoie . Ar fi posibil ca gustul sarat dat de costita afumata sa fie suficient .
  8. Piparati si dregeti/acriti  cu iaurt grecesc .
  9.  Nu trebuie sa va faceti griji daca folositi iaurt gras grecesc . Nu se fac cocoloase in zeama . Iaurtul se omogenizeaza foarte bine .
  10. Daca doriti mai multa zeama , folositi apa fierbinte si sarati daca este necesar .
  11.  Serviti ciorba deasa de varza ,alaturi de ceapa verde si ardei iute .

   Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba deasa de varza cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa de somon si stiuca

Postat de mihaelar63

Supa de somon si stiuca

Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mici. Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt. Bucatile de peste se spala si se taie cuburi. Sotati in ulei de...

Citeste continuarea

Supa de crap cu mazare si smantana

Postat de mihaelar63

Supa de crap cu mazare si smantana

Bucatile de crap se spala si se pun la fiert 10 minute in apa cu sare. Legumele se curata si se spala. Gogosarul, ceapa si coditele de patrunjel se toaca marunt si se calesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2020, 09:11
sigur buna ciorba ta
la 06.05.2020, 09:56
la 06.05.2020, 10:08
la 06.05.2020, 10:44
Lucicos imbunatatit!
la 06.05.2020, 11:42

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking