Ingrediente
- cca 600 g gat de vitel,feliat
- 3 cepe albe
- 2 morcovi potriviti
- 1 pastarnac
- 1 patrunjel radacina
- 2 ardei grasi mai rosiatici
- 2 rosii mai maricele
- sare
- bors
- leusten
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Mai intai am spalat carea,os a avut foarte putin,apoi am pus o oala cu apa pe foc,am pus carnea si un pic de sare si am lasat sa fiarba pana carnea s-a desprins de pe os.Din cand in cand am luat spuma formata si am indepartat-o.Cat timp a fiert carnea am pregatit zarzavaturile.Am curatat si taiat ceapa marunt,radacinoasele le-am curatat si taiat cubulete,ardeiul l-am curatat de seminte si l-am taiat cubulete.Rosiile le-am decojit si taiat marunt.
Cand carnea s-a fiert am scos-o din zeama,am taiat-o cubulete iar zeama am strecurat-o.Am pus o oala pe foc,am lasat-o sa se incinga,am adaugat uleiul si apoi legumele,mai putin rosiile,am presarat un pic de sare si le-am calit cca 15 min,apoi am adaugat zeama unde a fiert carnea,am lasat sa dea in clocot apoi am adaugat si rosiile.Lasam sa fiarba cca 15 min,adaugam carnea si borsul.La final adaugam leusteanul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din gat de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|