Ciorba din piept de gaina cu orez si iaurt

Postat de katty in Ciorbe
12 Mar 2018 | 3533 vizualizari
Ciorba din piept de gaina cu orez si iaurt

Ingrediente

  • 1 bucata piept de gaina cu os si piele
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura orez
  • sare
  • piper negru boabe
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr iaurt
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

Spalam pieptul de pui si il punem intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca cu cateva degete, la foc. Spumam de cate ori este nevoie, pana  zeama este limpede. Adaugam putina sare, piper boabe, 1 morcov, 1 ceapa, 1 bucata de telina. Fierbem pana carnea este  moale. Scurgem zeama. Scoatem carnea de pe os si o  taiem cubulete.

Intr-o oala punem morcovul ramas ras pe razatoarea mare in uleiul incins. Adaugam un praf de sare si acoperim cu un capac. Lasam la foc mic, amestecand ocazional pana morcovul incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa tocata fin. Amestecam ocazional pana ceapa se inmoaie usor, apoi stingem cu zeama oprita. La primul clocot, adaugam orezul si pieptul de pui. Potrivim de sare si piper, fierbem pana orezul este gata si mai adaugam apa sau zeama de carne in functie de cat de groasa dorim sa iasa. Amestecam iaurtul cu galbenusurile intr-un castron, adaugam cate putina zeama fierbinte, amestecand continuu, apoi turnam tot amestecul in ciorba. Punem usturoiul tocat fin, stingem focul si acoperim vasul cu un capac.

Servim ciorba fierbinte cu patrunjel verde tocat fin deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din piept de gaina cu orez si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

Postat de gicuta69

Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

Spalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care se formeaza. Daca apa scade prea mult mai adaugam apa fierbinte. Dupa ce oasele au...

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu tarhon si jambon

Postat de mihaelar63

Ciorba de cartofi cu tarhon si jambon

Am pus bucata de jambon la fiert, in oala sub presiune. Curatati  si spalati cartofii. Taiati cartofii cuburi mari si-i puneti in apa rece sa nu se oxideze. Curatati,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2018, 09:37
Ce buna e fierbinte!
la 12.03.2018, 09:41
Mirela, exact asa imi place si mie, fierbiiinte!
la 12.03.2018, 09:49
Nu prea ma impac cu iaurtul ala in ciorbe in rest e ok...
la 12.03.2018, 10:01
Bună ciorbiță!
la 12.03.2018, 11:09

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking