Ingrediente
- Pentru zeama de carne și legume (stock!):
- Gât de struț cca. 1000 g,
- Țelină rădăcină 100 g,
- Morcovi 3 bucăți,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- Păstârnac 1 bucată,
- Leuștean verde 3-4 fire,
- Sare de mare 2 linguri,
- Piper boabe mozaic 1 linguriță,
- Foaie de dafin 1 bucată.
- Pentru finisare:
- Legume pentru ciorbă de văcuță cubulețe cca. 600 g (ceapă, praz, mazăre, fasole verde, ardei gras, morcovi, păstârnac, pătrunjel, țelină, cartofi),
- Ulei de rapiță 2 linguri,
- Tăiței de casă fideluță cca.300 g,
- Pătrunjel verde,
- Sare Himalaya,
- Piper proaspăt măcinat.
- Boia de aardei dulce 1 lingură.
Mod de preparare
Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.
Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin, CrockPot-ul din dotare, că mai aveam și alte treburi de rezolvat în gospodăria Zmeilor :D, am setat aparatul, pe modulul HIGH, 4 ore.
Într-un vas încăpător se pun legumele cubulețe la călit cu puțin ulei de rapiță și zeamă de mai sus, cca. 10 minute la foc mic semicoperit.
Apoi se strecoară zeama obținută din carne și legume, peste amestecul de legume pentru ciorbă, se asezonează de sare, piper și boia dulce, apoi se mai completează cu apă daca este nevoie și se lasă la fiert la foc mediu cca. 30 minute. La finalul fierberii se adaugă fideaua și se mai lasă la fiertcca. 5 minute la foc mic.
Ciorba de strut cu legume se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel verde.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba dulce din carne de strut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|