Ciorba greceasca de porc

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
25 Sep 2017 | 5600 vizualizari
Ciorba greceasca de porc

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sidy https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-greceasca-de-pui-44896.html. Este o ciorba hranitoare, usor de preparat. Pentru specificul grecesc, am mai adaugat putin oregano.

Ingrediente

  • 500 gr carne pulpa porc
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie -zeama
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri orez
  • 1/2 lingurita oregano grecesc uscat si maruntit
  • sare
  • piper mozaic proaspat rasnit
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Carnea se taie cuburi.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Pentru inceput se marunteste morcovul cu ajutorul robotului de bucatarie. [Dati cateva impulsuri pentru a controla maruntirea. Nu dorim sa obtinem o pasta].
  4. Morcovul maruntit se trage in putin ulei. Astfel veti obtine o culoare frumoasa la ciorba.
  5. Restul legumelor se taie bucati mari si apoi, se maruntesc si acestea.
  6. Turnati deasupra morcovului doi litri de apa.
  7. Adaugati carnea si legumele. Sarati si fierbeti timp de 30 minute.
  8. In acest moment, adaugati orezul si oregano.
  9. Lasati la fiert, foc mediu, inca 10 minute.
  10. Galbenusurile se bat bine cu zeama de lamaie. Adaugati smantana si omogenizati. Adaugati treptat un polonic de zeama calda si amestecati.
  11. Reduceti intensitatea fierberii si adaugati ouale cu smantana in oala, amestecand usor.
  12. Piperati dupa gust.
  13. Gustati si sarati/ acriti, daca mai este nevoie.
  14. La servit, adaugati mult patrunjel verde tocat.

                         Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba greceasca de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

Cum se prepara Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala. Morcovul se...

Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de katty

Ciorba de potroace

Spalam bine maruntaiele de la un pui. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Pornim focul iute pana se aduna deasupra spuma.Reducem focul la mic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2017, 23:19
Delicioasa!
la 25.09.2017, 23:39
buna buna
la 25.09.2017, 23:59
Oana , multumesc
la 25.09.2017, 23:59
Motane
la 26.09.2017, 06:20
Dansam si-o Z`orba?

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking