Ciorba manastireasca de legume

Postat de Sylvia in Ciorbe
3 Dec 2014 | 44917 vizualizari
Ciorba manastireasca de legume

Mancarea facuta la manastire este magica, cele cateva retete pe care le stiu le respect cu grija si cu drag. Este o mancare simpla, cu ingrediente de cea mai buna calitate, facuta cu mare drag si cu multa rabdare si dragoste. Este o mancare dincolo de spatiu si negurile vremii, parca simti in ea secolele care s-au scurs si dragostea si credinta care au ramas pietrele de temelie. Este dovada clara ca mancarea buna este simpla, cu ingrediente la indemana , iti aduce cu drag aminte de vremurile cand oamenii stiau sa traiasca simplu si sa fie fericiti.

Ingrediente

  • ceapa
  • morcov ras
  • telina rasa
  • pastarnac ras
  • fasole verde si galbena
  • fasole boabe
  • ardei rosu
  • o cana de bulion
  • rosie
  • sare bruta
  • usturoi
  • piper proaspat macinat
  • dafin
  • 2 linguri de ulei
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • telina verde

Mod de preparare

Prepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul, rosia si fasolea pastai se toaca marunt ca sa isi scoata tot gustul si sa fie placute la vedere. Untelemnul/uleiul se folosesc cu cumpatare , 2 linguri sunt suficiente, gustul trebuie sa iasa din legume si mancarea sa fie usoara si economica. 

Intr-o oala mare si cuprinzatoare se pun in 2 linguri de ulei,ceapa, fasolea verde si boabele de fasole prefierte, ardeiul rosu sa se unduiasca putin cu sare bruta si ulei si piper proaspat macinat. Focul se lasa mic de tot ca sa patrunda bland legumele pret de 10 minute. Se adauga radacinoalese date pe razatoare ca sa scoata tot gustul aromat si se lasa la foc mic de tot pana se patrund bine, pret de 10 minute, legumele se inmoaie astel si scot toata dulceata lor naturala. 

Apoi se pune apa clocotita, se adauga dafin, cimbru uscat si un catel de usturoi zdrobit si se lasa sa clocoteasca incet pe foc mic de tot timp de 20-30 minute. Este important ca legumele sa aiba timp sa isi spuna povestea impreuna si sa scoata toata aroma din ele. Se adauga apoi bulionul si rosia decojita taiata marunt si se mai lasa sa clocoteasca si sa scada pret de 5 minute. La sfarsit se drege dupa gust cu sare si piper si se parfumeaza dupa ce este luata de pe foc cu ierburi aromate dupaplac, eu am pus patrunjel si putina telina verde. 

Dupa ce a fost luata de pe foc se mai lasa pret de cateva minute acoperita cu un capac ca ciorba sa se desavarseasca in liniste si legumele sa isi termine de povestit aroma. Va doresc pofta buna si sa mancati cu drag din aceasta ciorba minunata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba manastireasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba manastireasca de legume

Postat de MotanLaOale

Ciorba manastireasca de legume

Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa. Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul,...

Citeste continuarea

Ciorba de fasolica manastireasca

Postat de aziz

Ciorba de fasolica manastireasca

se taie legumele cubulete si se pun la fiert impreuna cu fasolica ,se potriveste de sare piper supa instant ;cind legumele sint potrivit de fierte se adauga orezul si buretii taiati ;la sfirsit se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2014, 22:33
foarte buna,si eu vreau un castron
la 03.12.2014, 22:37
buna buna
la 03.12.2014, 23:16
Grozav. Un bors cu multe legume a facut si mama in week-end si a fost foarte bun!
la 04.12.2014, 00:26
ce buna e
la 04.12.2014, 06:39
Asta-mi place si mie...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking