Ingrediente
- 1 morcov tocat
- 1 ceapa tocata
- 1 radacina patrunjel tocat
- o cana ghebe spalate si tocate mai mare (eu am avut la congelator)
- o mana hribi uscati pusi de cu seara la inmuiat
- o lingura pasta tomate
- o farfurie adanca urzici alese si spalate bine
- o legatura leurda spalata
- o legatura grausor de padure spalat
- o legatura patrunjel
- 3 linguri ulei
- 1 litru apa
- 2 litri supa legume
- 2 linguri pasta de corcoduse pentru acrit
- sare
- piper
- rondele ardei iute pentru ornat
Mod de preparare
Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, calim ceapa pana devine aurie, adaugam ghebele tocate si hribii inmuiati si tocati .
Sotam la foc potrivit cam 8 minute, adaugam pasta de tomate mai lasam 2 minute. Urzicile si grausorul le tocam si le adaugam peste ciuperci.
Lasam totul la inabusit cam 4 minute si adaugam totul in oala cu legume. Pasta de corcoduse o diluam cu putina supa de legume si o adaugam in oala.
Turnam si restul de supa. Amestecam, lasam sa fiarba la flacara mica 5 minute. Potrivim de sare si piper.
La sfarsit adaugam leurda tocata amestecam totul si oprim flacara. Servim dupa 2 ore.
Optional se serveste cu patrunjel si rondele de ardei iute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba padurarului (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|