Cus cus cu amestec de legume uscate

Postat de panacris in Mancaruri de post
2 Apr 2019 | 3057 vizualizari
Cus cus cu amestec de legume uscate

O garnitura perfecta, rapida, simpla si mai ales sanatoasa. Nu-i neaparat una dintre "retete de post creative" ci o reteta de post rapida ;) pentr incepatorii din bucatarie! ;)  P.S. Zilele trecute am fost intrebata cum se gateste cus-cus-ul? Sincer am ramas un pic in aer :D, cum sa nu sti sa faci asa ceva de simplu??? Dar da, sunt multi incepatori in bucatarie iar unele ingrediente li se par ceva SF. Asa ca va aduc cea mai simpla si rapida garnitura, mancare lenesilor, cum spuneau Zmeisorii cand era mici, nici nu-i nevoie sa o amesteci, o inghiti direct!!! :)))

Ingrediente

  • Cus-cus SanoVita 200 g,
  • Amestec de legume SanoVita 2 linguri,
  • Sare Hymalaya 1 lingurita,
  • Apa rece 250 g,
  • Ulei de susan/dovleac/masline 1 lingura.

Mod de preparare

Apa rece se pune la fiert intr-un recipient de cca. 500 ml impreuna cu sarea, la foc puternic pana ajunge in punctul de fierbere, adica 100 grade Celsius.

Cand a clocotit se opreste sursa de caldura, se adauga Cus-cus-ul, se amesteca impreuna cu amestec de legume uscate, usor pana se incorporeaza in apa clocotita,  se acopera si se lasa cca. 10 minute pana se umfla.

Se serveste fierbinte presarat cu ulei de susan/dovleac/masline dupa gustul fiecaruia.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus cu amestec de legume uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume

Postat de Ela68

Ghiveci de legume

Taiem ceapa si o calim in ulei.  Se curata legumele de coaja si se taie mai grosier, cubulete sau rondele si le calim .Mai putin conopida, brocolli si rosiile cherry pe care le adaugam mai...

Citeste continuarea

Pateu de ciuperci

Postat de Dya

Pateu de ciuperci

Ciupercile se spala foarte bine si se curata. Se fierb pentru 20-25 de minute, dupa care se scurg de apa. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine translucida. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2019, 12:52
la 02.04.2019, 12:54
Bun!
la 02.04.2019, 12:59
Foarte bun! Și eu fac adeseori cus-cus, pentru că-mi place mult...!
la 02.04.2019, 14:17
Mai fac și eu și ne place mult! De regulă eu fac cu legume congelate.
la 02.04.2019, 14:20

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking