Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 pastarnac
- 1/2 telina
- 1 ceapa
- 1 caciulie usturoi
- patrunjel verde
- 1 piept de pui de casa
- 200 ml smantana
- 2 oua(galbenusuri)
- piper alb
- sare
- lamaie
Mod de preparare
Curatam zarzavatul si il spalam.
Pieptul de pui il curatam de piele si-l spalam, apoi il punem la fiert cu putina sare in 4 l de apa.
Cand fierbe il spumuim atat cat este necesar, apoi adaugam legumele taiate, condimentam si lasam sa fiarba pana cand carnea se desprinde de pe oase, la foc mediu spre mic.
Scoatem pieptul si taiem carnea bucatele, apoi le adaugam inapoi in supa, lasandu-le sa mai dea cateva clocote.
Separat batem bine smantana si galbenusurile de ou, amestecand bine.
Adaugam compozitia de ou si smantana, amestecand continuu.
Adaugam zeama de la o lamaie, pentru a-i oferi ciorbei un gust usor acrisor.
Zdrobim ustroiul si il punem in ciorba, lasand sa dea in clocot, gustand din cand in cand.
Servim ciorba calda, cu putina verdeata pusa deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rădăuțeană" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|