Ingrediente
- 1 piept de pui
- 2 morcovi rădăcină
- 1 ceapă roşie
- 1 ardei roşu
- 3 buc. pătrunjel rădăcină mai mici
- 1 căpăţână usturoi
- 1 sfert dintr-o ţelină rădăcină
- ardei iuţi
- zeamă de pe ardei iuţi
- 500 ml smântână
- 50 ml ulei
- frunze de leuştean uscate
- apă
- sare, piper după gust
Mod de preparare
Curăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe, în afară de usturoi.
Pieptul de pui se spală bine şi se şterge.
Într-o oală punem legumele împreună cu pieptul de pui şi acoperim cu apă, lăsăm să fiarbă.
Când pieptul este fiert se scoate şi se lasă la răcit.
Se trage oala într-o parte până facem pieptul fâşii.
Când s-a racit bine pieptul de pui se face fâşii subţiri care ulterior se adaugă în oala cu legume.
O jumătate de morcov se dă pe răzătoarea mică, se sotează apoi în ulei şi se adaugă în oala cu ciorbă.
Zdrobim usturoiul şi-l frecăm cu sare apoi amestecăm cu smântâna şi turnăm tot în ciorbă, potrivim de sare şi piper, adăugăm zeama de pe ardeii iuţi şi vreo 2 ardei iuţi din borcan.
Dăm ciorba într-un clocot şi la final presărăm deasupra frunze de leuştean uscate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|