Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi

Postat de Bucataras in Ciorbe
19 Aug 2024 | 2096 vizualizari
Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi

Ciorba Rădăuțeană este o supă românească delicioasă, similară ciorbei de burtă, dar făcută cu carne de pui. Este ușor acrișoară și foarte aromată. Pentru această Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi, sunt necesare ingredientele următoare: pui, legume, smântână, usturoi.       

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi
  • 2 pulpe de pui
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 țelină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • câțiva căței de usturoi
  • 2 gălbenușuri
  • puțin oțet
  • ulei de floarea soarelui
  • 250 ml smântână lichidă
  • sare

Mod de preparare

Cum se prepară Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi:

Curăță și taie cubulețe ardeiul gras și rădacinoasele în jumătăți.

Pregătește un mujdei, asezonat după gust.

Pune carnea de pui într-o oală mare cu aproximativ 2-3 litri de apă rece. Adu la fiert și îndepărtează spuma care se formează deasupra.

 Adaugă legumele în zeamă și lasă supa să fiarbă la foc mic până când carnea de pui este fragedă și legumele sunt moi (aproximativ 30 - 40 minute).

După ce au fiert, scoate carnea și legumele din oală.

Într-un bol separat, bate gălbenușurile de ou și amestecă-le cu smântâna. Condimentează cu sare.

Adaugă treptat câte un polonic de supă fierbinte peste amestecul de ou și smântână, amestecând continuu, pentru a tempera compoziția și a evita coagularea ouălor.

Toarnă încet acest amestec înapoi în oală cu supă, amestecând ușor.

Adaugă oțetul și mujdeiul. Potrivește gustul și lasă ciorba acoperită cu un capac.

Servește ciorba fierbinte, presărată cu pătrunjel sau leuștean, dacă îți place.

Dintre retetele traditional romanesti, iti recomandam si Ciorba de potroace servita cu Ardei iuti in otet sau Iahnie de fasole servita cu Muraturi asortate.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui

Postat de mihaelar63

Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin. Dupa 10 minute se adauga...

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de Sylvia

Ciorba radauteana

  Pregatim carnea si o spalam bine, eu am pus 2 piepturi de pui cu 2 bucati de spate.   Pregatim si curatam legumele pe care le vom pune impreuna cu carnea sa fiarba intregi, cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2024, 11:05
O ciorbă foarte gustoasă!
la 19.08.2024, 18:02

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking