Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)

Postat de DinDragostePentruGatit in Ciorbe
28 Ian 2013 | 7682 vizualizari
Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)

Ciorba de varză, pregătită în acest mod, se întâlneşte des pe mesele ruşilor-lipoveni.

Ingrediente

  • 4 picioare de porc;
  • 600 g varză albă;
  • 4-5 cartofi;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei;
  • 100 g rădăcină ţelină;
  • 500 mL roşii în bulion;
  • 500 mL zeamă de la varză murată;
  • ulei de floarea soarelui;
  • 1-2 lg boia de ardei dulce;
  • Delikat;
  • frunze de pătrunjel;
  • sare.

Mod de preparare

Se pârlesc bine picioarele de porc, se înlătură copitele, se spală bine, se taie pe jumătate şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. 

Se adună spuma iar după ce s-au pătruns puţin picioarele de porc, se adaugă legumele: ceapa, morcovii, ţelina. 

Când se ia carnea de pe oase, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe. 

Pirajarca (prăjeala de varză)

Se toacă mărunt varza. 

Într-o tigaie încăpătoare, se căleşte varza în 1-2 linguri ulei de floarea soarelui, timp de 2-3 minute. 

Se adaugă roşiile+bulionul, 1-2 lg boia de ardei dulce, Delikat şi se mai ţine totul pe foc circa 1-2 minute. 

După ce au fiert bine carnea şi legumele, se adaugă prăjeala de varză şi ardeii. 

Se adaugă zeama de varză, se potriveşte la sare şi se ţine ciorba la foc mic, până se fierbe varza, circa 10-15 minute. 

La sfârşit îmi place să pisez de 3-4 ori cartofii de peretele cratiţei, cu ajutorul unei palete.

Se presară pătrunjel proaspăt la servire, iar cu pesmeţi e şi mai bună, "ca la babica"... :)

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de linte verde

Postat de katty

Ciorba de linte verde

Spalam lintea si o punea intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cel putin o ora sa se inmoaie, apoi o scurgem. Curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul rondele, ardeiul gras si ceapa...

Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de katty

Ciorba de legume

Curatam si spalam legumele.Taiem morcovii cuburi mai mari, ceapa si ardeiul cubulete mici, iar dovleceii semirondele.Intr-o oala punem uleiul la incins. Adaugam morcovul, ardeiul gras si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2013, 15:01
E bunaaaa!
la 28.01.2013, 15:01
la 28.01.2013, 15:02
Merci, Meri, Motanel.
la 28.01.2013, 15:14
ce super vreau si eu
la 28.01.2013, 15:17
Serveste, Joly.

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking