Ingrediente
- 1 kg cap de somn + oase de peste cu carne
- 2 foi dafin
- 6 ciuperci brune
- 6 cartofi noi
- 4 linguri de ulei
- 2 morcovi
- 2 ardei
- 3 cepe verzi
- 3 usturoi verde
- 1 rosie
- 1 pahar vin rosu
- 1 lingurita boia dulce rosie de ardei
- 1 lingurita ,, Eros Pista ''- ardei iute tocat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita nucsoara
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare
- Capul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin .
- Scurgeti pestele pastrand zeama .
- Morcovii, ardeii, ceapa si usturoiul se curata se spala si se maruntesc .
- Legumele se calesc in ulei timp de cateva minute .
- Se pune rosia tocata si vinul rosu dupa care se aduga zeama in care a fiert pestele .
- Spalati curatati si feliati ciupercile si cartofii .
- Adugati la fiert cartofii si condimentati cu cimbru .
- Dupa 10 minute cand cartofii noi sunt aproape patrunsi se pun in oala si ciupercile . Tot acum asezonati cu nucsoara .
- La servit in fiecare farfurie se pune carne de peste aleasa si se serveste cu multa verdeata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|