Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
19 Iun 2015 | 7062 vizualizari
Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

Pestele este prezent in farfuriile noastre saptamanal . Nu aruncam nici capul din care se poate prepara o ciorbita delicioasa .De aceasta data am avut un somn de stanca .Am fost informata ca este un somn de culoare mai albicioasa cu carnea roz-alba fara gust de namol pentru ca se gaseste in apele de amonte a raurilor .

Ingrediente

  • 1 kg cap de somn + oase de peste cu carne
  • 2 foi dafin
  • 6 ciuperci brune
  • 6 cartofi noi
  • 4 linguri de ulei
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 3 cepe verzi
  • 3 usturoi verde
  • 1 rosie
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 lingurita boia dulce rosie de ardei
  • 1 lingurita ,, Eros Pista ''- ardei iute tocat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Capul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin . 
  2. Scurgeti pestele pastrand zeama .
  3. Morcovii, ardeii, ceapa si usturoiul se curata se spala si se maruntesc .
  4. Legumele se calesc in ulei timp de cateva minute .
  5. Se pune rosia tocata si vinul rosu dupa care se aduga zeama in care a fiert pestele .
  6. Spalati curatati si feliati ciupercile si cartofii .
  7. Adugati la fiert cartofii si condimentati cu cimbru .
  8. Dupa 10 minute cand cartofii noi sunt aproape patrunsi se pun in oala si ciupercile . Tot acum asezonati cu nucsoara .
  9. La servit in fiecare farfurie se pune carne de peste aleasa si se serveste cu multa verdeata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Postat de mihaelar63

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama...

Citeste continuarea

Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World

Postat de Ksenya

Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World

  Eu am avut stocul facut dinainte , pe care l-am preparat  astfel:      Intr-o oala se punem oasele de pasare la fiert impreuna cu apa si  legumele,bouquetul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2015, 17:23
O bunatate de ciorbita... Foarte colorata si gustoasa
la 19.06.2015, 17:42
ce super e
la 19.06.2015, 18:05
Măiiiiiiiii,da hărnicuță ești!
la 19.06.2015, 18:08
Wowwwwwwwww
la 19.06.2015, 18:09
Vai ce- mi faci cu retetele astea cu peste . Mie imi place pestele dar daca il fac eu nu- l mananc asa cu pofta

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking