Supa de praz cu carne tocata si branza

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
31 Aug 2017 | 4147 vizualizari
Supa de praz cu carne tocata si branza

Noh, de aici am plecat, faină idee, https://www.bucataras.ro/retete/supa-de-praz-cu-carne-tocata-44905.html si aici am ajuns ;) M-am jucat un pic cu ingredientele, dar asta-s eu ;)  Recunosc, ca pozele de prezentare  sunt cam pe repede inainte, dar gustul e super fain! Spor si pofta buna! 

Ingrediente

  • Praz 1 bucată,
  • Ceapă chives câteva fire,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Carne tocată (vită+porc) cca. 250 g,
  • Morcov 1 bucată,
  • Ciuperci uscate cca. 50 g,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Brânză topită cu smântână
  • 1 baton sau cașcaval ras, amestecat cu smântână cca. 100 g

Mod de preparare

Prazul, ceapa, ardeiul, morcovul, curățate și mărunțite se călesc în puțin ulei de măsline și apă. Între timp ciupercile uscate se hidratează, în apă fierbinte cca. 10 minute, apoi se mărunțesc și se adaugă peste amestecul de zarzavaturi. Se adaugă carnea toccata, se amestecă energic, cât să se înglobeze toate ingredientele, apoi se se asezonează de sare și piper, se adaugă cca. 2000 ml apă rece și se lasă la fiert la foc mic, semicoperit, aproximativ 35 de minute.

Apoi se adaugă amestecul de brânză topită sau cașcaval cu smântână, amestecându-se până ce se înglobează în supă.

Supa se servește fierbinte cu verdeță.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz cu carne tocata si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

Postat de Doinavar

Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

Spalati bine prazul si tocati-l marunt. Daca nu e carnea tocata, puteti sa o tocati intr-un blender, impreuna cu morcovul feliat. Puneti la calit, in ulei, prazul, apoi adaugati carnea si...

Citeste continuarea

Supa de praz cu carne tocata

Postat de ianculubita

Supa de praz cu carne tocata

Calim prazul taiat marunt, impreuna cu morcovul ras fin, ciupercile taiate si carnea; dupa ce s-au calit, adaugam 4l de apa si lasam sa fiarba 1h; dupa ce s-a racit putin, adaugam branza topita si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2017, 20:11
Interesanta ideea ... nu am facut niciodata dar cred ca este tare buna
la 31.08.2017, 20:23
la 31.08.2017, 20:24
la 31.08.2017, 20:27
Prea alambicata pentru mine.....
la 31.08.2017, 20:42
Interesanta!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking