Ciorbica de cocosel cu taitei

Postat de Lily_Musat in Ciorbe
25 Iun 2009 | 8533 vizualizari
Ciorbica de cocosel cu taitei

Ingrediente

  • 1 cocosel de tara
  • 1 morcov
  • 1/2 pastarnac
  • 1 feliuta de telina
  • 4 fire de ceapa verde
  • 3 cani de bors acru
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 4 galbenusuri de oua
  • 1 ou intreg pentru taitei
  • 1 cana de faina
  • inca 1 ou pentru pus in ciorbica la sfarsit
  • 2-3 lingurite de sare
  • 1 legatura de leustean

Mod de preparare

Punem in cca 3 l de apa cocoselul la fiert. Lasam sa fiarba cam 1 ora. Intre timp am facut taiteii.
Intr-un castron am pus faina si am facut o adancitura in mijloc. Am pus un ou batut cu putina sare si am amestecat pana sa format un aluat tare pe care l-am intins bine cu sucitorul, subtire.Dupa ce am intins foaia bine am pus faina din abundenta pe ea si am rulat pe sucitor foaia de taitei.Am taiat pe lungime si am portionat foaia. Cu un cutit bine ascutit am taiat taitei subtiri.
Intr-un ciur am pus taiteii si i-am scuturat bine si i-am pus de o parte.
Am revenit la oala cu bucatele care dupa 1 ora erau bine fierte si am adaugat legumele taiate.Dupa ce au fiert si legumele am adaugat pasta de tomate, sarea si mai am lasat sa fiarba putin.
Am adaugat si borsul si cele 4 galbenusutri de ou cu atentie separate de albus sa nu se sparga....Cocosul nu face oua...hihi... Am adaugat si taiteii, oul batut pe care l-am pus in ciorba si am amestecat bine cu o furculita sa se faca franjuri de ou.
Dupa ce au mai fiert si taiteii 3-4 minute am oprit focul si am adaugat leusteanul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbica de cocosel cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de oase de porc cu zeama de varza

Postat de gicuta69

Ciorba de oase de porc cu zeama de varza

Spalam oasele bine si le punem intr-o oala la fiert. Indepartam spuma care se formeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert carnea de pe oase, adaugam legumele congelate si...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de pui

Postat de Dya

Ciorba taraneasca de pui

Sectionam puiul si il spalam bine, dupa care il punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2009, 15:49
ce bun , o sa incerc si eu
la 12.11.2014, 08:03
f bun bv bv bv bv bv bv
la 14.12.2014, 20:06

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking