Ciorbita de pui moldoveneasca

Postat de cismaru_nicoleta in Supe/Ciorbe
23 Ian 2011 | 9331 vizualizari
Ciorbita de pui moldoveneasca

Aceasta ciorbita de pui moldoveneasca o prepara mama sau bunica de fiecare data la fel de-a lungul aniilor..Sunt niste conservatoare inraite,de aceea eu am facut-o la fel..O bunatate

Ingrediente

  • un ardei rosu
  • 4 morcovi maricei
  • o telina micuta
  • o gulie micuta
  • 2 cepe
  • 3-4 foi de dafin
  • o mana de leustean(de preferinta proaspat,eu am avut uscat)
  • o radacina patrunjel
  • 2-3 linguri bors de casa(eu nu am avut s am pus o lingurita rasa de sare de lamaie)
  • sare,piper negru boabe
  • un pui marisor si grasut
  • taietei de casa( sau cumparati mai grosi,cei de malai sunt extraordinari)  
  • o lingura ulei de floarea soarelui 

Mod de preparare

Se spala,se curata si se taie cubulete toate legumele iar apoi se pun la calit intr-o oala incapatoare cu uleiul si cu o cana de apa.Intre timp se taie puiul si se adauga peste legume impreuna cu apa.Cand puiul "pluteste" se adauga sarea,piperul si borsul,dupa preferinta.Se pun si taiteii,iar cand acestia sunt fierti se adauga leusteanul,se da intr-un singur clocot si GATA..pofta buna...........Mama imi spunea de fiecare data cand era gata: Tine minte:  nu se serveste cu smantana sau cu alte verdeturi in afara de leustean...Imi vine sa rad cand imi amintesc,dar sa stiti ca avea dreptate,e destul de acrisoara si merge de minune cu mamaliguta calda si atat...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de pui moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa din carne de strut

Postat de panacris

Supa din carne de strut

Carnea de struț se pune la fiert în oala minune sau aparatul de gătit CrockPot, cu apă rece, cca. 1 oră, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și mărunțite. Se...

Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de oanapl

Supa crema de legume

Cureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele, ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2011, 09:40
ce buna e .mai ai ca vreau
la 23.01.2011, 10:07
excelenta
la 23.01.2011, 10:45
Mai am...ca inca nu au ajuns...dc vii inainte lor Carla
la 23.01.2011, 10:46
Multues si tie Luk...Hai la o portie
la 23.01.2011, 11:42
Nicoleta ciorbita ta imi place estze tare buna si tu arati foarte bine

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking