Ciulama de ciuperci

Postat de epurasha2bb in Mancaruri de legume
13 Aug 2010 | 9006 vizualizari
Ciulama de ciuperci

stiti ca mie imi plac ciupercile asa ca le prepar in fel si chip,de data asta insa am ales o mnacre mai obisnuita :)

Ingrediente

  • 10-15 ciuperci champignio albe
  • 1 ceapa uscata
  • 2 graunti de usturoi
  •  1 nuca de unt
  • 1 /2 pahar vin alb
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 cutiuta mica de smantana grasa
  • sare si piper
  • cimbru sau rozmarin uscat
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele si ciupercile.Se toca marunt totul si apoi se pun la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei.Se pun la calit ciupercile, ceapa si usturoiul impreuna.Cand s-au inmuiat bine se adauga vinul alb.Se lasa sa se evapore si sa se mai inchege putin sosul.Apoi se da deoparte.

In alta tigaie sau craticioara topim untul si adaugam faina amestecand repede.Apoi adaugam repede si smantana si praful de piper si cateva condimente pentru sos alb uscate(cimbru sau rozmarin).Adaugam acum acest sos alb peste sosuletul nostru cu ciuperci si amestecam usor.

Servim caldut sau rece cu patrunjel verde deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de oanapl

Ciulama de hribi

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2010, 15:13
la 13.08.2010, 15:16
salut gaby! de dulce nu ai chef ca ai papat nectarine, nu? sau voiai sa fii prima undeva?
la 13.08.2010, 15:28
.nu vreau nik,am papat shaorma si acu beau o cola(sanatos, nu?)))) )asa ca zau nu incape nimic
la 13.08.2010, 15:40
buneeeeeeee, gabyyyyyyyy a fost buna shoarma?
la 13.08.2010, 15:40

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking