Ciulama de ciuperci

Postat de lilik in Mancaruri de legume
12 Apr 2011 | 20833 vizualizari
Ciulama de ciuperci

In ultimul timp am o fixatie cu ciupercile si as papa in fiecare zi...Asa ca astazi am pregatit o delicioasa ciulama de ciuperci

Ingrediente

  • 450 gr ciuperci asortate(mixte) congelate
  • 1 ceapa verde(fara frunze)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri rase de faina
  • 150-200 ml lapte
  • sare,piper

Mod de preparare

Curatam ceapa pentru ciulama si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu putin ulei impreuna cu un catel de usturoi ras.Cand ceapa incepe sa se rumeneasca (chiar foarte putin)punem ciupercile ,le lasam putin apoi le acoperim cu apa,punem sare si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intr-o farfurie amestecam laptele cu faina fara sa aiba cocoloase si cand ciupercile sunt aproape fierte(acum fiecare dupa gust) punem peste ele amestecand repede pt a evita formarea cocoloaselor in ciulama.

Mai lasam la foc mic inca 10 minute,apoi potrivim de sare si piper,stingem focul si punem in ciulamaua de ciuperci si celalalt usturoi, pisat.

Servim aceasta ciulama de ciuperci calda, cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de oanapl

Ciulama de hribi

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 12.04.2011, 08:56
ador ciupercile
la 12.04.2011, 08:56
buna
la 12.04.2011, 09:45
la 12.04.2011, 09:52
bunaaa
la 12.04.2011, 09:57
ce buna e

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking