Ciulama de ciuperci

Postat de carmenvlad in Mancaruri de post
20 Apr 2011 | 21194 vizualizari
Ciulama de ciuperci

O retetade post la indemana oricui.

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 1 lingurita Maggi, secretul gustului de legume
  • 1 legatura marar verde
  • 2-3 linguri de faina sau amidon alimentar
  • 500 ml apa
  • Sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare

Se spala ciupercile bine si se pun la fiert intr-un vas in care am adaugat ½ lingurita sare. Se fierb ciupercile 15-20 de minute. S opreste focul, se strecoara ciupercile si se lasa sa se raceasca. Se dau apoi prin robot sau se toaca marnt cu cutitul. Se caleste ceapa in ulei si apoi se adauga ciupercile tocate. Se dizolva faina in apa calduta si se pune pewste amestecul de ceapa si ciuperci. Se amesteca bine sa nu faca cocoloase, se adauga secretul gustului si se fierbe pana cand are consistenta unei smantani. Se toaca marunt usturoiul si se pune in ciulama. Se mai lasa sa fiarba 5 minute (daca este nevoie se mai adauga apa calda). Se potriveste de sare si piper , se presara marar verde si se serveste calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de oanapl

Ciulama de hribi

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2011, 13:28
super
la 20.04.2011, 13:56
la 20.04.2011, 14:10
imi place tare mult! eu de obicei o fac cu pui, insa indiferent de modalitatile de gatire, ador ciupercile!
la 20.04.2011, 17:30
delicioasa
la 20.04.2011, 20:52
Arata extraordinar...si este minunat de gustoasa...la asa ceva chiar nu rezist!!!!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking