Ingrediente
- 300 g ciuperci
- 3 linguri cu faina
- 100 ml smantana
- 2 linguri cu sos de tomate
- legatura cu marar
- Sare, piper
- 3- linguri cu ulei de masline
- 3 cepe verzi
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare
Ciupercile se spala bine, se taie felii si apoi se pun la fiert circa 20 de minute.
Intr-o oala punem uleiul la incins iar apoi punem ceapa taiata marun si usturoiul rondele la calit.
Peste ceapa calita punem 3-4 linguri cu apa rece si ciupercile, care au fost fierte si strecurate, iar apoi lasa la inabusit 5-10 min.
Dizolvam faina in putina apa rece si o punem in smantana iar apoi o turnam peste ciuperci.
Amestecam intruna 2-3 minute si adaugam sosul de tomate.
Nu ne oprim din amestecat si punem mararul tocat marunt, sare si piper.
Se serveste calda cu mamaliguta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|