Ciulama de ciuperci

Postat de timea in Mancaruri de legume
7 Mar 2013 | 15326 vizualizari
Ciulama de ciuperci

Sunt momente cand nu stiu ce sa mai fac de mancare sau nu am ce trebuie prin casa. Atunci mai apelez si la conserve. Asa am facut si acum, dand cu ochii de conservele de ciuperci m-am gandit ca pot face sotului o ciulama.

Ingrediente

  • 2 conserve de ciuperci (420 gr net)
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura rasa de faina
  • 6 linguri smantana
  • 50 ml lapte
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Scurgem apa din conserva pune ciupercile intr-o sita si le trecem pe sub un jet de apa  rece.

Ceapa curatata si tocata marunt o calim in uleiul incins.

Adaugam ciupercile si lasam la foc mic timp de aprox 10 minute (practic pana scade apa lasata de ciuperci).

Adaugam usturoiul maruntit/zdrobit.

Intr-un bol amestecam faina cu smantana si laptele. Adaugam smanatana si laptele treptat sa nu se formeze cocoloase.

Turnam smantana peste ciuperci si amestecam sa nu se prinda de fundul vasului.

Adaugam sare si piper dupa gust si luam de pe foc.

Servim cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de oanapl

Ciulama de hribi

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2013, 14:08
mmmmmm, ce buna trebuie sa fie!
la 07.03.2013, 14:12
la 07.03.2013, 14:14
Liliana sotul zice ca e foarte buna ;
Motan
la 07.03.2013, 14:17
imi place, e foarte buna!
la 07.03.2013, 14:20
Mămăligă ai? Dar gogonele?

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking