Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Postat de Valclaudia in Sosuri
30 Noi 2016 | 4477 vizualizari
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champinion
  • 6 fire de ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • patrunjel verde
  • malai grisat
  • apa plata
  • sare
  • un cub de unt

Mod de preparare

Punem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust.

Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in cateva clocote, apoi adaugam cubul de unt, amestecam pana se incorporeaza si oprim focul la mamaliga.

Punem cu lingura mamaliguta in formele de tarte, apoi le coacem in cuptor pentru 15-20 minute la temp. de 170 grade C.

Curatam si spalam ciupercile, le feliem.

Ceapa verde se spala si se taie bucatele, se pune la sotat cu ulei de masline, intr-o tigaie impreuna cu ardeiul spalat si taiat bucatele.

Adaugam sare si piper dupa gust, lasam sa se gateasca ciupercile la foc mediu pana scade apa lasata de acestea.

Adagam smantana pentru gatit, fierbem alte 10 minute ciulamaua la foc mic.

Oprim focul si presaram verdeata tocata.

Servim ciulamaua fiebinte cu mamaliguta abia scoasa din cuptor... 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Ciulama de champignons cu mamaliguta

Postat de RODIMUR

Ciulama de champignons cu mamaliguta

Se curăță cepele, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie, după care se taie fin și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se se ardă, ci doar să se înmoaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2016, 20:41
Vai de mine, ce ma chinui. Bun preparat!
la 30.11.2016, 20:44
Cât de mult îmi place!
la 30.11.2016, 21:12
buna buna
la 30.11.2016, 21:16
Bun bun
la 30.11.2016, 21:30

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking