Ingrediente
- 3 dovlecei mai mici
- 1 ceapa potrivita
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
- oregano
- 100 ml lapte
- 1 lingura de amidon
- un graunte de usuroi
- 2-3 lingurite smantana ( pentru servit)
Mod de preparare
Dovlecelul este spalat, curatat. Asemenea si ceapa. Se trec impreuna printr-un robot de bucatarie.
Intr-o cratita, se pune uleiul de masline. Cand se incalzeste foarte bine, se adauga dovlecelul cu ceapa si se lasa la calit 7-8 minute. Se adauga sare, piper. Se va face foarte repede.
Intre timp, se dizolva amidonul in lapte si se pune peste dovlecel. Se lasa la fiert inca 5-7 minute, cat sa fiarba impreuna cu dovlecelul. Se potriveste cu cele necesare ( daca mai e nevoie) si se adauga oregano. La final, se pune un graunte de usturoi tocat. Se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|