Ingrediente
- 500 g.ciuperci
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 1 lingura cu varf faina
- 50 ml. lapte de soia
- 1/2 leg. patrunjel
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Ciupercile scoase din congelator lasate la dezghetat.
Intr-o oala pune apa la fiert.
Adauga in apa clocotita ciupercile si lasa-le la fiert.
Cand ciupercile sunt fierte(sa intre furculita in ele)se scot cu paleta in strecuratoare si se lasa la scurs.
Ceapa curatata,spalata si tocata marunt se pune intr=i tigaie/cratita in uleiul incins.
Se caleste usor ,doar cat sa se inmoaie.
Intr-un castro se amesteca faina cu laptele de soia si se pune este ceapa ,amstecand usor ....sa nu se faca cocoloase.
Pentru a subtia sosul poti adauga zeama in care ai fiert ciupercile.
Cat fierbe sosul taie ciupercile in felii subtiri si adauga-le in caratita cu sos.
Sareaza si pipereaza dupa gust.
Serveste cu patrunjel tocat deasupra alaturi de o mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de mix de ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|