Ingrediente
- 1 tava de pipote si inimi
- 1 cutie de ciuperci la conserva
- 1 fir de ceapa verde
- 1/2 ardei gras rosu
- 2-3 catei de usturoi
- 50 ml vin alb
- 150 g smantana
- 1 lingura de faina
- 1 morcov
- sare.piper/curcuma/boia dulce/busuioc/
- Ulei de masline
- marar
Mod de preparare
Ceapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete.
Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile.
Intr-un ceaun punem legumele la calit, adaugam si pipotele, vinul, iar ciuperciile le adaugam dupa vreo 15 minute.
Se acopera totul cu apa si se lasa la foc potrivit sa fiarba.Cand scade apa se mai completeaza pana se inmoaie pipotele.
Se prepara sosul din smantana si faina,se amesteca bine,adaugam si putina apa,si se adauga totul in ceaun amestecand continuu.Se adauga si usturoiul pisat si condimentele.
La sfarsit se pune mararul tocat marunt.
Se serveste cu mamaliguta
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pipote cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|