Ciulama de pui

Postat de mikidaniro in Pui
10 Feb 2012 | 7809 vizualizari
Ciulama de pui

O mancarica buna in orice moment al anului.Insotita de o mamaliguta este un deliciu.

Ingrediente

  • 250 g inimi si pipote
  • 250 g pui(piept si pulpe dezosate)
  • 50-75 g faina
  • 50 ml vin
  • 200 g smantana lichida
  • 1 ceapa
  • sare piper dupa gust

Mod de preparare

Punem la fiert pipotele, inimile si putina sare. In alt vas punem pulpele taiate bucati potrivite cu ceapa, putina sare si cateva boabe de piper. Intre timp curatam, spalam ciupercile si le taiem in patru.

Cand sunt fierte pipotele, inimile si pulpele le scoatem din supa intr-un vas, pastrand supa pentru sosul de ciulama. Ciupercile le punem intr-un vas cu putin ulei si le sotam cca 3-4 minute, apoi adaugam pulpele, pipotele, inimile si mai gatim 2-3 minute. Adaugam 50 ml vin si lasam sa scada bine.

Intre timp pana scade bine amestecul,ne apucam de sosul pt ciulama.Punem intr-o cratita faina si o cana de supa fierbinte ramasa,amestecam bine pana se formeaza o pasta mai consistenta,dupa aceea adaugam putin cate putin supa pana ajungem la consistenta dorita.

Lasam  la foc potrivit 5-6 minute,dupa care adaugam smantana si amestecul de carne cu ciuperci si mai lasam cca 2 min. amestecand frecvent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Ciulama cu pipote si inimi

Postat de licurici_lra

Ciulama cu pipote si inimi

Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2012, 09:11
ah...cu mamaliguta...
la 10.02.2012, 09:16
ce-mi mai place.........mmm.
la 10.02.2012, 10:59
o bunatate
la 10.02.2012, 11:13
buna buna
la 10.02.2012, 11:55
buuuuna rau

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking