Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta

Postat de adasev12 in Pui
24 Mar 2011 | 21341 vizualizari
Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta

eu am folosit acum aripioare de pui si ciuperci champinion....

Ingrediente

  • 6 aripioare de pui
  • cam 150-200 g ciuperci champignion crude
  • o cepa mica sau o jumatate
  • un morcov intreg
  • 1-2 catei de usturoi
  • 150 g smantana acra, groasa
  • sare, piper, patrunjel verde
  • 2 lg faina  sau amidon de porumb
  • mamaliguta

Mod de preparare

am perpelit bine aripioarele la flacara de la aragaz apoi le-am spalat   si le-am taiat in doua ( varfurile acelea sfrijite eu nu le folosesc, decat cele doua parti mai carnoase).

am pus in cratita ulei de masline si cateii de usturoi taiati in doua si i-am lasat sa se prajeasca, apoi am scos usturoiul si l-am aruncat. Am adaugat ceapa taiata marunt marunt si am lasat doar sa se inmoaie putin, apoi am pus aripioarele si ciupercile taiate feliute si am mai lasat sub capac cateva minute. Am adaugat apoi apa cat sa acopere carnea ( daca aveti zeama de carne e si mai bine) si am pus un morcov intreg sa fiarba cu carnea, pt gust....am adaugat sare si putin oregano .daca scade apa pe parcursul fierberii......si o sa scada, mai adaugati cate putin, sa fie mereu acoperita carnita.

cand e fiarta carnita se scoate morcovul ( eu l-am aruncat...) si apoi se desfac doua linguri de faina sau amidon ( mai bine) in putina apa, se adauga smantana si se amesteca f bine, apoi se subtiaza putin cu apa dn cratita, ca sa nu faca cocoloase cand o turnati...se pune in fir subtire  si se amesteca  mereu  sa se omogenizeze  uniform...se mai lasa sa dea 2-3 clocote si apoi se opreste focul. se pune deasupra patrunjel verde tocat.

mamaliguta...se face dupa preferinte...eu de obicei pun in ea putin unt si un cub de branza topita....sau mozzarella...ce am prin casa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta

Postat de madalinaneamu

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta

Punem la fiert 2L apa ,cand incepe sa clocoteasca punem carnea,sare si spumam bine,adaugam si legumele curatate si spalate taiate in 2.Lasam sa fiarba bine carnea impreuna cu legumele. Dupa ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2011, 11:47
bun bun
la 24.03.2011, 11:49
motane....
la 24.03.2011, 12:20
tare buna
la 24.03.2011, 13:23
la 24.03.2011, 13:33
bunaaaaa

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking