Ingrediente
- 3 bucati de pulpe de pui superioare
- 200 ml supa
- 1 praz
- 1 morcov
- 1 ceapa rosie
- 1 dovecel zucchini
- 2-3 linguri smantana
- 1 lingura faina
- vegeta,piper alb ,boia dulce
- marar uscat
Mod de preparare
Eu am facut o supa, am fiert bucatile de pui, de unde am si oprit zeama pentru ciulama. Daca nu faceti supa puteti pune bucatile de pui la fiert in apa cu putina vegeta.
Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare, prazul se taie rondele si se pun la calit in ulei de masline.
Se pun condimentele, bucatile de pui si dovlecelul zucchini dat pe razatoarea mare cu tot cu coaja.
Se pune cate putin din supa pastrata si se lasa la foc mic sa fiarba legumele.
Dupa 10 minute intr-un castron punem faina, amestecam cu putina apa si adaugam si smantana, se subtiaza cu putina apa si se adauga peste legumele fierte (bucatiile de pui se scot si se adauga la sfarsit), Se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase compozitia. Se mai lasa cateva minute pe foc adaugandu-se si bucatile de pui.
La sfarsit se adauga marar uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu praz si zucchini" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|