Ingrediente
- un piept de pui
- 3-4 linguri ulei de masline
- 500 gr ciuperci(eu am avut o caserola de ciuperci in amestec:champinion, brune,pleurotus)
- un praz nu prea mare
- 3-4 catei de usturoi
- un ardei iute
- 3-4 linguri vin alb
- o ceasca de smantina
- 2 cani apa
- 2 lingurite pline amidon sau faina
- sare
- piper
- patrunjel proaspat
- marar proaspat
Mod de preparare
Carnea o spalam o uscam cu un servet, o taiem cuburi si o calim in ulei. Cind este usor rumenita pe toate partile adaugam prazul, usturoiul si ardeiul iute tocate fin. Lasam pe foc sa se inmoaie si legumele,adaugam vinul alb, mai lasam 2-3 minute si adaugam ciupercile taiate feliute, 2 cani apa si lasam la foc pina sunt fierte toate. Smantina o desfacem in putina apa rece, adaugam amidonul de porumb sau faina, eu l-am folosit pe primul, amestecam bine pina se dizolva acesta si punem peste ciulama.
Lasam pe foc aproximativ 5 minute pina se ingroasa, adaugam sare si piper dupa gust, iar la final patrunjel si marar proaspat tocat marunt. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|