Ciulama picanta de ciuperci

Postat de Valclaudia in Retete Delikat
24 Iun 2018 | 1874 vizualizari
Ciulama picanta de ciuperci

Delicata si picanta in acelasi timp... Condimente folosite de la Delikat: boabe de mustar si chilli

Ingrediente

  • 500 gr. ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 adei gras verde
  • 1 lingura boabe de mustar
  • sare dupa gust
  • 300 ml lapte dulce
  • pudra de chilli dupa gust
  • 2 linguri amidon din porumb
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le taiem feliute.

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se pun la sotat pentru cinci minute in 3 linguri de ulei impreuna cu boabele de mustar.

Punem ciupercile feliate peste legumele sotate, adaugam putina sare, amestecam si acoperim tigaia. Lasam la foc mediu, pana scade toata apa lasata de ciuperci.

Adaugam 250 ml lapte.

Intr-un bol separat amestecam amidonul cu 1/2 lingurita pudra de chilli si 50 ml lapte rece.

Turnam amestecul astfel obtinut peste ciuperci, amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam la foc mic pana obtinem un sos de consistenta unei budinci.

Oprim focul, presaram patrunjel verde si servim cu mamaliguta rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama picanta de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

Postat de merisor67

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

Pentru friptura de porc, portionam carnea, o asezam in tava si presaram condimentele peste ea. O amestecam bine cu condimentela sa se pudreze uniform, apoi acoperim tava si o dam 30 de minute...

Citeste continuarea

Placinte in aluat fraged cu pui, ciuperci de padure si ierburi de gradina

Postat de simona72

Placinte in aluat fraged cu pui, ciuperci de padure si ierburi de gradina

Pentru aluat: in robotul de bucatarie se pune faina, sarea, boiaua, cimbrisorul. Se dau cateva pulsatii sa se amestece ingredientele. Se adauga untul, se porneste robotul si se lasa pana obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:12
la 06.07.2018, 09:58
Dacă e cu ciuperci e foarte bun...!
la 06.07.2018, 10:30
la 06.07.2018, 19:51
Imi place ca e picanta!
la 07.07.2018, 20:24
Cat de buna este ciulamaua cu ciuperci!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking