Ingrediente
- 5 ciuperci champinion
- un varf de legatura de marar
- o lingura de unt
- un fir de ulei( cam o lingurita)
- sare roz( sau de mare)
- 3 felii de cascaval
Mod de preparare
Eu zic ca iese doar o portie...e atat de bun preparatul incat n-o sa vreti sa-l impartiti cu nimeni! :)))))
Ciupercile se spala, se usuca si se pun in tigaia incinsa cu gura in jos, la foc foarte mic. Se lasa 3 minute, dupa care se intorc si nu se mai muta.
Se pune un fir de ulei printre ele, se misca tigaia de doua trei ori sa patrunda peste tot si se lasa 4 minute sa lase zeama. Se pune in fiecare palarie un varf de lingurita de unt, sare si marar si se pune capacul, se mai lasa doua trei minute sa se topeasca untul si se pune pe fiecare bucata cascaval. Se acopera din nou cu capac cateva minute sa se topeasca frumos.
Eu iubesc mararul asa ca am mai pus din nou deasupra ciupercilor in farfurie.
Aveti grija sa taiati ciupercile si sa nu muscati din ele daca nu s-au racit, inauntru lor este zeama fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu cascaval la capac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|