Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
2 Dec 2014 | 6425 vizualizari
Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post

Ingrediente

  • cca 1 kg cartofi
  • 1/2 pachet margarina
  • 300 gr. ciuperci albe sau brune
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 4 ardei
  • 2-3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita bobite de mustar
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • patrunjel verde proaspat tocat

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam sub jet de apa rece.

Punem cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.

Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa, pastram apa in care au fiert pentru ca vom subtia cu ea piureul (in locul laptelui la piureul clasic).

Peste cartofii scursi dar fierbinti adaugam margarina taiata bucati, mixam cartofii si adaugam apa scursa de pe cartofi pana obtinem consistenta dorita la piure.

Curatam ciupercile, ceapa si ardeii.

Punem 2-3 linguri de ulei in tigaie,lasam sa se incinga.

Calim ceapa tocata marunt 2-3 minute, adaugam ardeii taiati fasii, coditele ciupercilor taiate rondele si palariutele intregi.

Presaram boabele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi lasam sa fiarba mancarea la foc foarte mic pana scade apa lasata de ciuperci.

Adaugam rosiile pasate, lasam sa scada putin, apoi presaram patrunjel verde tocat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de post, din naut si legume

Postat de privatelaura

Chiftelute de post, din naut si legume

Curatam si spalam ceapa, ardeiul, usturoiul, le tocam marunt. Spalam patrunjelul si il tocam marunt. Spalam si feliem ciupercile. Nautul il mixam cu blenderul, adaugand un pic de ulei de...

Citeste continuarea

Fasole batuta, servita cu mamaliga

Postat de mirela0911

Fasole batuta, servita cu mamaliga

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2014, 16:57
elicioase
la 02.12.2014, 16:57
delicioase*
la 02.12.2014, 16:59
Ce bine arata
la 02.12.2014, 16:59
bune bune
la 02.12.2014, 17:12
delicioase ciupercutele tale

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking