Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
2 Dec 2014 | 6439 vizualizari
Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post

Ingrediente

  • cca 1 kg cartofi
  • 1/2 pachet margarina
  • 300 gr. ciuperci albe sau brune
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 4 ardei
  • 2-3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita bobite de mustar
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • patrunjel verde proaspat tocat

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam sub jet de apa rece.

Punem cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.

Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa, pastram apa in care au fiert pentru ca vom subtia cu ea piureul (in locul laptelui la piureul clasic).

Peste cartofii scursi dar fierbinti adaugam margarina taiata bucati, mixam cartofii si adaugam apa scursa de pe cartofi pana obtinem consistenta dorita la piure.

Curatam ciupercile, ceapa si ardeii.

Punem 2-3 linguri de ulei in tigaie,lasam sa se incinga.

Calim ceapa tocata marunt 2-3 minute, adaugam ardeii taiati fasii, coditele ciupercilor taiate rondele si palariutele intregi.

Presaram boabele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi lasam sa fiarba mancarea la foc foarte mic pana scade apa lasata de ciuperci.

Adaugam rosiile pasate, lasam sa scada putin, apoi presaram patrunjel verde tocat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu legume la tigaie si piure de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cus cus cu amestec de legume uscate

Postat de panacris

Cus cus cu amestec de legume uscate

Apa rece se pune la fiert intr-un recipient de cca. 500 ml impreuna cu sarea, la foc puternic pana ajunge in punctul de fierbere, adica 100 grade Celsius. Cand a clocotit se opreste sursa...

Citeste continuarea

Chiftele din ovaz si quinoa

Postat de Ela68

Chiftele din ovaz si quinoa

1.  Tocati ceapa marunt si caliti-o in ulei de masline cu putina sare, adaugati apoi morcovul si pastarnacul maruntite si lasati pana se inmoaie.  2. Curatati o vanata de coaja,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2014, 16:57
elicioase
la 02.12.2014, 16:57
delicioase*
la 02.12.2014, 16:59
Ce bine arata
la 02.12.2014, 16:59
bune bune
la 02.12.2014, 17:12
delicioase ciupercutele tale

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking