Ciuperci cu sos de smântână a la Flori

Postat de Flori in Aperitive / Garnituri
8 Apr 2009 | 28634 vizualizari
Ciuperci cu sos de smântână a la Flori

Mie imi plac ciupercile la nebunie, asa ca fac destul de des diverse mancaruri in care sa le folosesc. Reteta mea e una f. simpla. Avem nevoie de:

Ingrediente

  • 600-700 gr ciuperci proaspete si cat mai albe
  • o ligura ulei/un cub de unt (dupa preferinta)
  • 300-400ml smantana (un pahar mare sau din galetusa, cam 3 sferturi, dc se prefara mai mult sos)
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • o legatura marar verde

Mod de preparare

Se spala bine ciupercile si se lasa cu tot cu cozi. Se taie ciupercile pe verticala. Se pune untul/uleiul in tigaie. Se adauga ciupercile si se lasa pe ochi, la foc potrivit. Sa nu va faceti probleme daca par prea multe si tigaia e prea mica, in cateva minute ciupercile isi lasa zeama si scad considerabil.

Puteti pune si un capac deasupra. In timp ce se prajesc, se prepara sosul din amestec smantana/faina/piper/sare.

Cand ciupercile sunt facute si mai au totusi putina zeama (nu se adauga apa deloc, e suficint ce iese din ciuperci).

Se ia tigaia de ochi, se amesteca sosul si se pune iar la foc mic, pt. cateva minute.

Eu n-am avut parte si de marar ca l-am trimis pe sotul meu sa-mi cumpere si a venit victorios acasa fluturandu-mi pe sub nas o legatura uriasa de patrunjel…

Aceeasi reteta poate fi facuta si inlocuind ciupercile cu pleurotus, mie imi place la fel de mult iar mancarea arata si mai bine, mai alba.

Va doresc sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu sos de smântână a la Flori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu spanac si 4 branzeturi Delaco (crema de branza, parmezan, mozzarella gourmet si cheddar)

Postat de AlexTeacher

Tarta cu spanac si 4 branzeturi Delaco (crema de branza, parmezan, mozzarella gourmet si cheddar)

Taie cu ajutorul unui castron sau al unui inel mai mare cercuri de aluat de foietaj; Pune-le intr-o tava cu hartie de copt, aplica alta foaie de hartie de...

Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

Postat de RODIMUR

Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

Mărarul se alege, se spală și se taie mărunt. Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare. Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină. Se bat bine...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 22.02.2009, 16:53
Wauu,a si aparut reteta,...am vazut ca am cateva greseli de exprimare,...dar sper sa fiu iertata.
Un pupic pt toti bucatarasii!
la 22.02.2009, 17:36
Felicitari Mirela pentru tort!
la 22.02.2009, 19:03
Felicitari Mirela si bafta multa in concurs.
la 22.02.2009, 21:02
Mirela te am adaugat in blogrolul meu!
la 22.02.2009, 22:54
Wow, impresionant decor! Cred ca destinatarul tortului a fost in culmea fericirii!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking