Ingrediente
- 600 gr ciuperci champignon
- 250 gr smantana
- 1 ceapa
- 8 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
Pentru inceput se curata ciupercile de membrana de pe palarie, iar coditele le folosim si pe ele. Apoi punem apa la fiert si le fierbem pentru 30 de minute. Le strecuram si le feliem.
Caciulia de usturoi o curatam si o radem pe razatoparea cu gauri mici, presaram cu sare si lasam la inmuiat. Apoi se freaca cu uleiul ramas ( 50 ml) pana devine o pasta de mujdei de usturoi peste care se pune si smantana. Ceapa se rade pe razatoarea mica si se caleste in jumatate (50 ml ) din ulei pana devine translucida. Se adauga pasta din mujdei de usturoi si se lasa sa fiarba impreuna cu ciupercile pentru inca 30 de minute. Daca este nevoie, se mai adauga cate putina apa, pentru a avea timp sa fiarba. La final se freaca faina cu apa si se adauga peste ciuperci. Se asezoneaza cu sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|