Ciuperci cu sos de usturoi

Postat de trifadalia in Mancaruri de legume
17 Ian 2019 | 4009 vizualizari
Ciuperci cu sos de usturoi

Se poate folosi orice tip de ciuperci, eu am ales champignon deoarece sunt sigura ca acestea sunt comestibile. Eu am ales sa servesc aceste ciuperci langa o bucata de care de vitel la gratar si legume

Ingrediente

  • 600 gr ciuperci champignon
  • 250 gr smantana
  • 1 ceapa
  • 8 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput se curata ciupercile de membrana de pe palarie, iar coditele le folosim si pe ele. Apoi punem apa la fiert si le fierbem pentru 30 de minute. Le strecuram si le feliem.

Caciulia de usturoi o curatam si o radem pe razatoparea cu gauri mici, presaram cu sare si lasam la inmuiat. Apoi se freaca cu uleiul ramas ( 50 ml) pana devine o pasta de mujdei de usturoi peste care se pune si smantana. Ceapa se rade pe razatoarea mica si se caleste in jumatate (50 ml ) din ulei pana devine translucida. Se adauga pasta din mujdei de usturoi si se lasa sa fiarba impreuna cu ciupercile pentru inca 30 de minute. Daca este nevoie, se mai adauga cate putina apa, pentru a avea timp sa fiarba. La final se freaca faina cu apa si se adauga peste ciuperci. Se asezoneaza cu sare si piper.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

Postat de Bucataras

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

Cum se prepară Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete:     Feliază pieptul de pui și condimentează-l cu sare și...

Citeste continuarea

Sendvis de post: Reteta simpla si foarte gustoasa

Postat de Bucataras

Sendvis de post: Reteta simpla si foarte gustoasa

Iata cum se prepara Sendvis de post: Reteta simpla si foarte gustoasa: Prăjiți feliile de pâine într-o tigaie sau pe grătar până când devin ușor crocante și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2019, 15:21
la 17.01.2019, 15:38
la 17.01.2019, 15:48
Ce mult îmi plac...!
la 17.01.2019, 16:09
foarte bune ciupercute ai pregatit oradeanco
la 17.01.2019, 17:39

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking