Ciuperci murate

Postat de mitinita in Muraturi
22 Mar 2011 | 40803 vizualizari
Ciuperci murate

Am gasit reteta intr-un nr din Pofta buna!Interesante si bune! Lichidul mentionat in reteta nu a fost de ajuns,asa ca am mai adaugat apa si a fost numai bine,astfel gustul nu a fost prea acru.

Ingrediente

  • 2 kg ciuperci de padure (galbiori,hribi,ghebe)
  • 1 pahar otet din vin alb
  • 3 linguri sare neiodata
  • 2 lingurite boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de ienihabar
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri ulei de masline
  • crengute de marar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se fierb ciupercile 15 minute in apa clocotita in care s-a adaugat si putina sare si lamaia.

Intr-un alt vas,smaltuit,se fierbe otetul cu sarea si mirodeniile.

Cand incepe sa clocoteasca otetul,adauga ciupercile scurse,le lasi inca 2-3 clocote si le lasi sa se raceasca.

Asezi ciupercile in borcanele sterilizate,acoperi cu zeama in care au fiert.

Deasupra adaugi putin ulei de masline si inchizi borcanele ermetic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci murate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu carne mixta si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Sarmale cu carne mixta si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Varza se clateste, se taie cu grija cotorul, se desfac frunzele si se lasa in apa. Intr-un castron pune carnea tocata impreuna cu condimentele. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe...

Citeste continuarea

Varza cu ciuperci si sos de legume la cuptor

Postat de rocsi_1612

Varza cu ciuperci si sos de legume la cuptor

Varza o punem la desarat, in apa rece. Apa o schimbam din cand in cand. Dupa ce s-a desarat atat cat ne dorim, o scurgem bine de apa si o tocam. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2011, 20:24
ciuperciiiiiiiiiii?
la 22.03.2011, 20:26
ce bine arata dar daca a venit Nadina,sigur nu mai sunt
la 22.03.2011, 20:27
Wowwwwwwwwwww...Nadinuta draga....mai lasa-mi si mie
la 22.03.2011, 20:42
deci mai desfac un borcan
la 22.03.2011, 20:50
ce-mi plac ai desfacut?

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking