Tartă de legume gătită în Vasul Zepter

Postat de panacris in Mancaruri de legume
15 Iul 2013 | 6904 vizualizari
Tartă de legume gătită în Vasul Zepter

2 zile de pauză sunt cam multe pentru vasul Zpeter! Urmează să-l exploatez încă 3 săptămâni;) revin cu mențiunea că, prin gătirea în vasele Zepter, legumele își păstrează calitățile nutritive și aroma! Așa că vă voi răsfăța papile gustative cu un drob de legume super delicios! ;) O rețetă un pic mai complexă, dar deosebită;)

Ingrediente

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • dovlecel 2 bucăți,
  • morcov 1 bucată,
  • ardei verde 1 bucată,
  • vânătă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de măsline extravirgin 1 lingură,
  • griș 3 linguri,
  • făină 2 linguri,
  • boia de ardei dulce,
  • mărar verde 1/2 legătură,
  • ciuperci murate pentru ornat

Mod de preparare

Legumele şi zarzavaturile, alături de fructe, reprezintă una din principalele surse de vitamine şi minerale şi contribuie la aportul zilnic de carbohidrati şi fibre alimentare. Legumele sunt sărace în grăsimi şi lipsite de colesterol şi au un conţinut crescut de apă. Din acest motiv Vasele Zepter sunt ideale!

Legumele se curăță de coajă și se spală sub jet puternic de apă rece. Unul dintre dovlecei, se taie rondele și se prăjesc rapid în vasul Zepter cu 1 lingură de ulei. Apoi se scot și se lasă la odihnă.

Între timp legumele ( ceapa, ardeiul, dovlecelul și morcovul) se taie bucăți mari, se pun în vasul rece, se acoperă și se lasă la foc mediu, cca. 5 minute până ce se indicatorul de pe capac ajunge aproape de zone verde. Între timp vânăta se decojește, se taie bucăți mari se sărează,  se lasă la odihnă cca. 10 minute, apoi se stoarec bine de zeama obținută, se trece sub jet de apă rece și se adaugă legumelor din vas, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, apoi se oprește focul și se lasă cca. 10 minute deoparte.

Legumele fierte se strecoară de zeama obținută, se dau prin blender, apoi se amestecă cu griș și făină, se asezonează de sare, boia dulce de ardei,  piper proaspăt măcinat și mărarul tocat mărunt. Se omogenizează, apoi compoziția rezultată se toarnă, în vasul Zepter, rece, tapetat cu foaie de pergament și feliile de dovlecel rumenite. Se pune vasul la gătit, la foc mediu, până ce indicatorul Termocontrolului ajunge în zona verde, cca. 10 minute. Se ridică capacul de cca. 3 ori, se șterge condensul obținut, iar după ce expiră timpul de coacere, nu se mai ridică capacul, cca. 20 de minute, până ce acul termocontrolului ajunge în zona crem.

Apoi se răstoarnă tarta și se servește caldă sau rece acompaniată de ciuperci marinate sau salată de sezon.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă de legume gătită în Vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Postat de Oana

Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Vinetele se spala si se taie rondele mai grosute. Se pun intr-o tava pe hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline si se sareaza usor. Se pune tava in cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute,...

Citeste continuarea

Tocanita de rosii cu dovlecei

Postat de sufletista

Tocanita de rosii cu dovlecei

Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam rosiile tocate cubulete, 1 cana de apa. Amestecam si lasam pe foc cca. 5 min. Intre timp, curatam si tocam dovlecelul cubulete, adaugam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 15.07.2013, 21:19
nu imi imprumuti si mie vasul tau... ca tare te mai dai mare cu retele tale
la 15.07.2013, 21:21
''Maltratat'' mai este vasul asta...iti dai seama cand o sa ramana la tine.....
la 15.07.2013, 21:21
Eu am mai spus, nu-i un vas pentru mine, căci te pune la muncă dar dacă e nevoie, pentru cele gătite în el, dau fuga repede, că o părere în plus dă o mai mare savoare
la 15.07.2013, 21:22
ce bine arata!
la 15.07.2013, 21:23
ce tarta buna

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking