Nutriţioniştii ne recomandă să consumăm cel puţin odată pe săptămână acest tip de carne roşie. Pe lângă faptul că este cu mult mai slabă decât cea de porc (exceptând cotletul), specialiştii spun că are cea mai mare cantitate de substanţe nutritive dintre toate alimentele bogate în proteine. Are fier, situându-se pe locul trei în topul produselor care conţin această subtanţă minerală, după cereale şi seminţe. De asemenea, este cea mai bună sursă de vitamina B12, vitamina B6 Niacina şi Riboflavin, având, totodată, şi un conţinut ridicat de creatină, substanţă care ajută la dezvoltarea corespunzătoare a sistemului muscular. Nu lipsesc nici minerale ca zinc, seleniu, fosfor, potasiu, magneziu, sodiu, cupru, acid linoleic conjugat, substanţe foarte importante pentru organism.
Se pune carnea de vită la fiert, cca. 15 minute, acoperit, apoi se aruncă apa, se spală carnea și se pune cu apă curată din nou la fiert (se pune cca. 1000 ml apă, atenție când se gătește în minunatul vasul Zepter nu există evaporare). După ce se ajunge la punctul de fierbere, se adaugă legumele congelate, se acoperă, apoi se lasă la fiert la foc mediu, până ce acul de pe indicatorul Termocontrolului, ajunge, la jumătate zonei verzi, se ridică capacul se asezonează de sare, apoi se acoperă și se oprește focul.(Ciorba continuă să se prepare chiar dacaă focul este oprit, asta datorită căldurii acumulate la baza vasului).
După cca. jumătate de oră se dă din nou drumul la foc, se adaugă cele 2 linguri de borș Magic și verdeața tocată mărunt. Apoi se dă un clocot, se oprește focul, se lasă aproximativ 10 minute să se “linisteașcă” și se drege ciorba cu două gălbenușuri amestecate cu iaurt. Se servește fierbinte cu ardei iute;) Poftă bună!